Despre
Creșa Eforie

ACTIVITATILE DESFASURATE IN CRESA ORAS EFORIE PROMOVEAZA SI STIMULEAZA DEZVOLTAREA INTELECTUALA, AFECTIVA, SOCIALA SI FIZICA A FIECARUI COPIL IN PARTE.

In Cresa Oras Eforie se pune in mod deosebit accentul pe munca in echipa, pe stransa colaborare a personalului cu parintii, pe mentinerea unei relatii roditoare si benefice dezvoltarii copilului. Echipa din Cresa Oras Eforie este formata dintr-un personal plin de engergie, iubire si devotament fata de munca depusa. Cresa reprezinta un context favorabil in procesul de formare a copiilor din punct de vedere moral si emotional. Se acorda atentie, ingrijire si iubire fiecarui copil, luand in calcul particularitatile si nevoile acestora. Activitatile desfasurate in cresa noastra promoveaza si stimuleaza dezvoltarea intelectuala, emotionala, sociala si fizica a copiilor si se concentreaza pe dezvoltarea libera si armonioasa a personalitatii, in functie de ritmul propriu si de nevoile fiecarui copil in parte, sprijinind formarea autonoma si creativa a acestuia. Jocul este unul dintre conceptele care ii ajuta pe copii sa devina participanti activi in societate. El insoteste toate activitatile noastre, iar acest lucru are, de multe ori, efecte terapeutice.

Acomodarea

Primii pași în viață

La Creșa Oraș Eforie, acomodarea copilului se realizează treptat și în strânsă colaborare cu părinții. Copilul trebuie să aibă încredere și să își formeze o atitudine pozitivă, să vină cu drag și să se simtă protejat. Împreună cu dumneavoastră și în funcție de personalitatea copilului, se stabilește un program personalizat și individual de acomodare.

Copiii trebuie tratați cu o atenție specială, cu multa răbdare si afecțiune, deoarece pentru majoritatea este prima întâlnire cu un mediu nou, complet diferit de cel familial. Ei trebuie sa socializeze in prima etapă cu personalul creșei, apoi cu ceilalți copii din grupă . Este un proces care necesită timp si o bună comunicare între familie si instituție.

Jocul

Ne jucam si invatam

Pentru acest nivel de vârstă, activitatea esențială este JOCUL.

Jocul intervine atât în cadrul socializării (jocuri liber alese, activități complementare) cât si pe parcursul activităților de învățare: cunoașterea mediului, educație muzicală, activități practice, educație fizică, educarea limbajului și educație pentru societate.

Sari la conținut